2020-07-21

Відбувся семінар «Правові та фінансові питання обігу геологічної інформації в Україні»

16 липня 2020 року відбувся семінар «Правові та фінансові питання обігу геологічної інформації в Україні». 

На заході обговорювалася діюча нормативно-правова база в Україні з цього питання, а саме загальні підходи до оцінки, обліку та  каталогізації геологічної інформації.

Особливу увагу було зосереджено як на суто теоретичних юридичних, так і на практичних питаннях стосовно  негативних наслідків  відсутності в обліку геологічної інформації.

У семінарі взяли участь надрокористувачі та представники громадських організацій і науково-дослідних установ, які вивчають правові та фінансові проблеми обігу геологічної інформації в Україні.

Особливу зацікавленість учасників викликали виступи голови правління громадської організації «Геоспадщина. Ноосфера» Володимира Зур’яна про право власності на геологічну інформацію й огляд  судової практики та директора Українського інституту інновацій та економіки природних ресурсів (УКРІІЕПР) Миколи Шалдибіна про облік первинної геологічної інформації.

Також учасники семінару мали змогу у неформальній обстановці обговорити інші актуальні питання геологічної галузі та висловити пропозиції щодо тематики подальших зустрічей.