2017-09-06

Прем'єр-міністр ініціював повний аналіз ситуації в газовидобуванні

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціював проведення повного аналізу ситуації у газовидобувній галузі – від адміністративних питань до відносин з обласними радами, передусім, в питаннях блокування роботи держкомпаній. Про це він сказав під час засідання Уряду.

«Давайте дамо доручення – по держгеослужбі, по ліцензіях, по інших питаннях - протягом місяця опрацювати і створити нормальні умови, аби Україна стала державою, яка не імпортує, а експортує газ, - сказав Глава Уряду. - Я зацікавлений в тому, аби Україна добувала 20 млрд кубометрів і більше».

Він підкреслив, що Україна має всі можливості для нарощування видобутку, оскільки є однією з найбільших держав Європи з великими покладами палива. Так, за даними державної компанії «Укргазвидобування», запаси газу в Україні перевищують 900 млрд кубометрів. Приріст обсягу видобутку за підсумками поточного року перевищить 600 млн кубометрів.

Раніше Глава Уряду підкреслив, що обраний Урядом України курс на збільшення власного видобутку газу дозволить цього року забезпечити приріст видобутку на 600-700 млн кубометрів, а в 2020 році вийти на повну енергетичну незалежність України та змінити цінову політику на ринку палива .