2019-02-06

Представники DiXi Group долучились до світової дискусії про використання природних ресурсів

Президент DiXi Group Олена Павленко та керівник програм Роман Ніцович взяли участь у Глобальній асамблеї Publish What You Pay (PWYP), що проходила у м. Дакар (Сенегал).

Захід мав на меті визначити пріоритети роботи громадських організацій в різних державах світу в забезпеченні прозорості та підзвітності у видобувних галузях. У складі делегації з України представники DiXi Group долучились до обговорення стратегії PWYP на найближчі 5 років, а також розповіли про досягнення, у тому числі прийняття Закону "Про забезпечення прозорості у видобувних галузях" та його особливості.

«Команда DiXi Group багато співпрацює з експертами інших країн, що входять в коаліцію PWYP, щодо адвокації реформ і використання даних в видобувному секторі. Зустріч на Глобальній асамблеії дала можливість «звірити годинники» і узгодити пріоритети співпраці на подальші кілька років», - сказала Олена Павленко.

"Це була чудова нагода обмінятися досвідом, яким чином добиватися більшої відкритості сектору. Особливо корисною була спеціальна сесія, присвяченій аналізу та використанню даних у сфері видобутку нафти, газу та інших корисних копалин. Будемо використовувати нові знання у своїй практиці", прокоментував Роман Ніцович.

Рух "Публікуй, що платиш" (Publish What You Pay) – це глобальна коаліція громадських організацій, яка працює для досягнення більшої прозорості та підзвітності у видобувних галузях.

Поїздка стала можливою завдяки підтримці PWYP та Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні, яку виконує Міжнародний фонд «Відродження» у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.