2018-05-03

Посібник для громадськості “Як використовувати дані Звіту ІПВГ”

За підсумками тренінгу «Як використовувати дані Звіту ІПВГ» був створений посібник для громадськості. Ключові тези та рекомендації, які спікери озвучили під час тренінгу, зібрано у посібнику «Як використовувати дані Звіту ІПВГ».

Скільки доходів країна отримує в обмін на використання її природних ресурсів? Які з компаній готові до відкритого діалогу та надання всієї необхідної інформації, а які – хочуть продовжувати працювати «в тіні»? Відповіді на ці важливі питання можна знайти у Національному звіті ІПВГ. Більша прозорість є першим і необхідним кроком у боротьбі з корупцією. Проте за концепцією прозорості насправді постає питання якості даних та їх подальшого використання. Просто їх публікації недостатньо, якщо незрозуміло як з ними надалі працювати.

Для уникнення цієї ситуації було створено посібник для громадськості «Як використовувати дані Звіту ІПВГ». Краще розуміння інформації, яка міститься в Звіті, та її правильне застосування дозволять громадськості контролювати надходження платежів за користування природними ресурсами, а також впливати на рішення, пов’язані з подальшим використанням цих коштів.

Читати

Завантажити посібник