2020-09-08

«Полтавагазвидобування» відновила свердловину №507 Семенцівського родовища з дебітом 40 тис куб м

Газопромислове управління «Полтавагазвидобування» (що входить до Дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування») успішно відновило свердловину №507 Семенцівського родовища, яка останні п’ять років стояла в черзі на ліквідацію. Про це повідомляється на сторінці управління в мережі Facebook на початку вересня 2020р.

За повідомленням, з ініціативи фахівців відділу розробки родовищ, було успішно відновлено зазначену свердловину спеціалістами відділу сервісних послуг філії «Полтавагазвидобування» Разом з тим, капітальний ремонт свердловини (КРС) №507 провели з метою дорозвідки горизонту С-5, який раніше не розроблявся, і вірогідність отримання промислового газу була низька, виходячи з даних геофізичних досліджень.

Однак геологи з УкрНДІгазу (науково-дослідний інститу природних газів) стверджували, що зазначений горизонт є продуктивний, і були праві. Так при випробуванні зазначеної свердловини отримано промисловий приплив газу з даного горизонту, який склав 50 тис куб м, та стабілізувався на позначці близько 40 тис куб м газу на добу.