2020-09-08

Кількість алмазів, витягнутих компанією BlueRock, перевищила рівень минулого року

BlueRock Diamonds повідомила, що в серпні переробила 41 000 тон руди з основного кар'єра на алмазному руднику Кареевлей в Південній Африці, і середній вміст витягнутих нею алмазів значно покращився, досягнувши 5,1 карата на сто тонн руди. 

«Як і очікувалося, тепер, коли ми знову працюємо в основній кімберліовій зоні головного кар'єра з мінімально розведеною породою, вміст алмазів, видобутих і перероблених в серпні 2020 року, суттєво підвищився, дійшовши до 5,1 карата на сто тонн в порівнянні з першим півріччям 2020 року, в якому середній вміст становив 3 карата на сто тонн, - говорить голова ради директорів BlueRock Майк Х'юстон. - Зараз зміст алмазів набагато перевищує нашу поточну внутрішню мету в 4 карати на сто тонн». 

За його словами, підвищення вмісту алмазів істотно вплинуло на роботу в складних умовах. 

«Що найбільш важливо, так це те, що це значно знижує собівартість карата алмазу і забезпечує велику операційну гнучкість, - сказав Х'юстон. - Однак слід зазначити, що, оскільки алмази не є однорідним ресурсом, їхній вміст може змінюватись, оскільки ми ведемо видобуток в різних частинах кар'єра».