2020-09-25

PGNiG збільшує видобуток газу в Північному морі

Сайт НефтьКапитал повідомляє, що норвезька PGNiG купує у Norske Shell частки в родовищах Квітебйoрн і Валемон в Північному морі. 

PGNiG Upstream Norway (PUN), норвезька дочірня компанія польського нафтогазового концерну PGNiG, купує у Norske Shell частки в двох діючих родовищах в Північному морі, що дозволить групі збільшити видобуток газу в Норвегії, йдеться в прес-релізі польської компанії.

Після угоди PGNiG Upstream Norway отримає 6,45 % частки в родовищі Квітебйoрн і 3,225 % в родовищі Валемон. За оцінками PUN, придбання дозволить поступово збільшити середньодобовий видобуток вуглеводнів приблизно на 30%. Угода вимагає схвалення норвезьких нафтових і податкових органів.

Газ з нових родовищ, уточнює ПРАЙМ, буде відправлений до Польщі після пуску газопроводу Baltic Pipe поряд з обсягами, отриманими в результаті попередніх придбань норвезької PGNiG в 2017-2020 роках. Зокрема, в травні 2020 року PUN купила акції двох родовищ на норвезькому континентальному шельфі. В даний час компанія видобуває нафту і газ на семи родовищах.