2020-08-20

Першочергові завдання Нафтогазу щодо активів у Єгипті

Для ефективного розвитку активів Групи Нафтогаз у Єгипті потрібно прискорити зростання видобутку вуглеводнів на концесійній ділянці Alam El Shawish East Western Desert, а також пришвидшити реалізацію основних інфраструктурних проектів.

Про це йшлося під час щорічних зборів акціонерів Petrosannan Company — спільної компанії-оператора НАК «Нафтогаз України» і Egyptian General Petroleum Corporation (EGPC), у м. Каїр, Арабська Республіка Єгипет (АРЄ). Захід проходив за участі голови правління EGPC Абед Ізз Ель Рігаля та першого заступника голови правління Нафтогазу Сергія Переломи.

Передусім планується запровадити систему підтримки пластових тисків шляхом заводнення нафтових покладів, а також замінити орендоване обладнання на власне.

Важливий акцент робитиметься на покращенні основних економічних показників. Для цього заплановано переглянути умови контрактів з підрядними організаціями та провести роботу зі зниження операційних, адміністративних та інших витрат.

«Правління та наглядова рада Нафтогазу поставили перед нами чітке завдання — розвиток активів у Єгипті. Ми маємо цю задачу якісно виконати. Цей напрям, і, особливо, покращення фінансово-економічних показників проекту — наші пріоритети», — відзначив Сергій Перелома.

На зборах було також затверджено результати діяльності Petrosannan Company за 2019/2020 фінансовий рік і план на 2020/2021 фінансовий рік.

Представники Нафтогазу мали окрему зустріч з Аля Абдель Фаттах Касем Ель Баталем, головою правління компанії GANOPE (Ganoub El-Wadi Holding Company). Ця компанія є партнером за концесійними угодами з нафтогазової розвідки та розробки на територіях Wadi El Mahareeth та South Wadi El Mahareeth Східної пустелі.

Сторони обговорили поточний стан спільних проектів та можливість розробки нових концесійних територій в Арабській Республіці Єгипет.

Для організації злагодженої співпраці всіх зацікавлених сторін за діючими та майбутніми проектами Нафтогазу в Єгипті Сергій Перелома також зустрівся з міністром нафти і мінеральних ресурсів АРЄ паном Тарік Ель Муллою.

«Я б хотів відзначити конструктивну позицію всіх сторін під час цієї зустрічі. Міністр запевнив, що Нафтогаз є дуже важливим інвестором для АРЄ. Він також зауважив, що і міністерство, і єгипетські партнери з концесійних угод підтримують всі ініціативи Нафтогазу, спрямовані на підвищення ефективності інвестицій, та дав відповідні доручення», — повідомив Сергій Перелома.

Сторони домовились підтримувати зв’язок для координації подальших дій.