2016-05-31

ПАТ «Укргазвидобування» та Американська торгівельна палата в Україні підписали Меморандум про співпрацю

30 травня 2016 року лідер української газовидобувної галузі – ПАТ «Укргазвидобування» та Американська торгівельна палата в Україні (Палата), підписали Меморандум про співробітництво з метою розвитку нафтогазового сектору, становлення його конкурентоспроможності, прозорості і недискримінаційності енергетичного ринку.

Головні цілі цієї співпраці – сприяння дерегуляції та прозорості в нафтогазовому секторі та сприяння збільшенню видобутку вуглеводнів в Україні. Палата – це міжнародно орієнтована бізнес спільнота, найактивніша та найефективніша в Україні, що представляє інтереси провідних керівників та експертів більше, ніж з 600 компаній членів. Члени Палати – це найбільші інвестори та міжнародні компанії, що працюють в Україні, роблячи значний внесок у формування українського бюджету.

Як зазначив Голова Правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко: «Співпраця розширить наші ділові контакти, відкриє для нас нові можливості, та сприятиме дієвому діалогу зі стейкхолдерами у питаннях дерегуляції, прозорості та конкурентності нафтогазової галузі».

Президент Палати Андрій Гундер: “Ми вважаємо, що даний крок є логічним та необхідним, оскільки як «Укргазвидобування», так і приватні газовидобувні компанії-члени Палати на сьогоднішній день ставлять перед собою однакові цілі – збільшення внутрішньо-українського видобутку вуглеводнів. Дана стратегія співпадає з метою діяльності Комітету Палати з питань енергетики, «Програми 20/20» Укргазвидобування, також відповідає пріоритетам, які ставить перед собою Уряд країни, оскільки збільшення об’ємів видобутку безпосередньо впливатиме на становлення енергетичної незалежності України”.