2016-06-14

ПАТ «Укргазвидобування» спрямує кошти на вирішення проблем Полтавщини

3 млн. грн. ПАТ «Укргазвидобування» витратить  на вирішення головної проблеми села Сенча Полтавської області – якісного водопостачання. Гроші, які будуть виділені в рамках підписаної на 2016 рік соціальної угоди, Сенчанська сільрада  використає виключно на будівництво двох нових водогонів.

Як зазначив директор ГПУ «Полтавагазвидобування» Олександр Кобеза: «Селу Сенча давно потрібен був новий водогін. Той що є, побудований ще 1946 року. Цього тижня ми перераховуємо перший 1 млн грн. на реалізацію цього проекту. Ще за місяць, коли проект другого водогону отримає всі потрібні експертизи, ми перерахуємо решту коштів. До кінця року жителі Сенчі будуть вже з новими сучасними водогонами».

Ще 1 мільйон гривень додатково ГПУ «Полтавагазвидобування» направить у Лохвицький район на програми збереження навколишнього середовища. За словами Олександра Кобези, на підприємствах Полтавагазвидобування на Полтавщині загалом працює близько 6 тис. співробітників. «Тому для нас це передусім створення належних умов для життя нашим же співробітникам та їхнім сім`ям, – каже пан Олександр. – Полтавагазвидобування – важливе стратегічне підприємство для Полтавської області. В багатьох районах ми є одним із найбільших роботодавців, в значній частині ми є основним постачальником газу для місцевого населення. Ми усвідомлюємо свою роль як відповідального корпоративного громадянина, й прагнемо стати надійним партнером громад в економічному розвитку та покращенні соціальних і природних умов життя в регіоні».

Довідка:
В березні цього року ПАТ «Укргазвидобування» та Полтавська ОДА підписали соціальну угода на 2016 рік, за якою УГВ  на 19 млн грн. фінансує покращення інфраструктури та капремонти об`єктів соціальної сфери в місцях присутності в Полтавській області. Лохвицький район, до якого входить село Сенча, є одним з пріоритетних районів діяльність Укргазвидобування.
Газопромислове управління «Полтавагазвидобування» є однією із філій ПАТ «Укргазвидобування» – найбільшої в Україні компанiї з видобування природного газу й газового конденсату. 2015 року УГВ видобула 14,528 млрд м3 газу, що складає 75% видобутку газу в країні.  Частка ГПУ «Полтавагазвидобування» у видобутку Товариства становить близько 40% із показниками понад 5,6 млрд. м3 за 2015 рік. В 2015 році Полтавагазвидобування сплатила в бюджет 5,1 млрд грн. податків. На 2016 рік в регіоні заплановані модернізаційні та інтенсифікаційні проекти на суму 2,5 млрд грн. інвестицій.