2016-04-27

ПАТ «Укргазвидобування» провело першу щорічну зустріч з постачальникам

На першій щорічній зустрічі менеджменту ПАТ «Укргазвидобування» з постачальниками та партнерами керівники технічних напрямків та закупівель УГВ презентували найближчі плани розвитку та модернізації товариства. Реалізація програми 20/20 (видобуток 20 млрд. м. куб. газу в 2020 році) передбачає масштабні інвестиції в технічне переоснащення об`єктів УГВ та запровадження сучасних технологій видобутку.

В заході взяло участь більше 120 представників постачальників та партнерів УГВ. Більше 80% закупівель УГВ здійснює на відкритих електронних площадках, зокрема ProZorro, де організаційні питання участі в тендерах стандартизовані. Але специфічне, унікальне обладнання, або комплектуючі для технологічно дуже складних проектів з видобутку Укргазвидобування закуповує на прямих двоетапних тендерах.

Для рівного доступу всіх бажаючих до інформації про найближчі плани розвитку та вимоги до партнерства й була проведена ця зустріч. Директор з матеріально-технічного забезпечення ПАТ «Укргазвидобування» Андрій Токар заявив, що «ми реформували систему закупівель УГВ для створення рівних умов для всіх контрагентів. Наша закупівельна політика є відкритою й ми готові вдосконалювати її за допомогою наших партнерів. Подібні зустрічі дозволяють нашим постачальникам скласти довгострокові плани, а нам – підтримувати постійний діалог задля довгострокової взаємовигідної співпраці». Модернізаційні плани УГВ створюють можливості для розвитку науко- та капіталоємних супутніх секторів української економіки, машинобудівної та металургійної галузі. Привносять нові технології в українську газовидобувну галузь.

Галина Кремець, представник ThyssenKrupp сказала: «Ми отримали дуже багато конкретики, ознайомилися з планами та побачили реалістичні шляхи їх досягнення. Мені є чим зацікавити нашу штаб квартиру не тільки щодо збільшення продажів високотехнологічної продукції Укргазвидобуванню, а й потенційно привабливими можливостями співробітництва в фінансовій сфері».

Тетяна Чайка, директор з продажів «Метінвест-СМЦ» вважає, що «оприлюднення довгострокових планів розвитку УГВ дозволить її компанії краще розрахувати завантаженість власного виробництва та розробити найкращі комерційні пропозиції для довгострокової співпраці».

За словами першого заступника голови правління-виконавчого директора ПАТ «Укргазвидобування» Олександра Романюка, «перед нашою командою стоїть дуже масштабна мета – нарощення видобутку. УГВ десятиліттями недофінансовували, й зараз ми змушені надолужувати – інвестувати не тільки в заходи інтенсифікації, але й в підтримку видобутку вуглеводнів на стабільному рівні. Без доведення цін на газ, який добуває УГВ, до ринкового рівня нам не вдасться забезпечити енергетичну незалежність країни. Тому менеджмент УГВ, як частина команди НАК «Нафтогаз», підтримує продовження початих лібералізаційних реформ газового ринку. Нам не потрібні особливі умови, ринок – найкращий стимулятор позитивних зрушень».