2015-11-27

ПАТ «Укргазвидобування» повідомляє щодо призупинення дії ліцензій з боку Держгеослужби

У відповідь на розповсюджену інформацію щодо призупинення дії деяких ліцензій ПАТ «Укргазвидобування» Держгеослужбою України зазначаємо, що на даний момент Компанія не отримувала  офіційних підтверджуючих документів від Держгеослужби України з цього приводу. Разом з тим, нагадуємо, що ПАТ «Укргазвидобування» – стратегічне газовидобувне підприємство в Україні, яке забезпечує понад 75% видобутку природного газу та є одним з крупних платників податків в державі. Весь видобутий Товариством газ іде виключно для потреб населення.

Компанія працює тільки в правовому полі та виключно в інтересах держави. Компанія налаштована на відкрите та конструктивне співробітництво з усіма партнерами та органами влади. Призупинення дії зазначених ліцензій Укргазвидобування фактично призведе до зупинки видобутку газу, що просто неможливо навіть уявити в момент, коли на сході країни триває АТО, коли тільки розпочато опалювальний сезон і коли держава знаходиться в умовах боротьби за енергонезалежність.
 
В разі, якщо Укргазвидобування отримає офіційне повідомлення від відповідних державних структур щодо призупинення дії  ліцензій і порушень з боку Товариства, то якщо такі порушення дійсно мали місце, вони будуть усунені негайно.
 
На даному ж етапі Компанія вважає таку інформацію непорозумінням та сподівається, що Держгеослужба не буде  затримувати отримання нових та подовження існуючих спецдозволів на видобуток газу та геологічне вивчення, використовуючи формальні приводи (наприклад існування «податкового боргу», при тому, що ДФС офіційно підтверджує, що УГВ не має податкового боргу перед ДФС, а має структуроване розстрочення зобов’язань).
 
Сподіваємося, що в такий складний для всієї країни час, коли Укргазвидобування бореться за кожний кубометр газу для країни, нікому не спаде на думку намагатись блокувати видобуток газу, а значить роботу державного лідера газовидобувної галузі.