2015-08-05

ПАТ «Укргазвидобування» долучається до електронних закупівель через систему ProZorro

З метою забезпечення ефективного та прозорого проведення закупівлі товарів і послуг та боротьби з корупцією, ПАТ «Укргазвидобування» долучається до проведення електронних закупівель через державну систему ProZorro.

4 серпня, після апробації системи Управлінням закупівель товарів, робіт та послуг Укргазвидобування в тестовому режимі, Компанія подала першу заявку, щодо проведення закупівлі «кислоти соляної інгібованої» через державну систему електронних торгів. Очікувана вартість закупівлі 970 000 грн. Необхідна кількість 200 т.

«Це пілотний тендер через систему відкритих електронних державних закупівель, який став першим кроком в процесі перезавантаження всієї системи закупівель ПАТ «Укргазвидобування». Компанія готова вивести якомога більше категорій закупівель через  ProZorro»,- зазаначив Голова Правління Товариства Олег Прохоренко.

Довідка: Система електронних державних закупівель ProZorro введена в експлуатацію в лютому 2015 року. Система створена з ініціативи громадських організацій, комерційних майданчиків, державних органів та підприємців для проведення закупівель, які не підпадають під дію закону «Про здійснення державних закупівель».  Основна мета – забезпечення прозорого та ефективного витрачання державних коштів, а також запобігання корупції завдяки громадському контролю та розширенню кола постачальників. Гарантом прозорості розробки та роботи системи виступає ГО Transparency International Ukraine, яка погодилась утримувати систему під час пілотного проекту та до моменту її передачі державі.