2021-05-05

Pandora зайняла етичну позицію, виступивши проти діамантів, добутих у надрах землі

Компанія Pandora A / S, найбільший в світі виробник ювелірних виробів, більше не буде використовувати діаманти, що видобуто з надр землі, тим самим відмовляючись ще від одного виду сировини, з приводу якого існує стурбованість етичного характеру, повідомляє портал Rough & Polished.

Виробник доступних прикрас тепер буде використовувати діаманти, вироблені в лабораторіях, після того, як минулого року заявив про припинення використання видобутих наразі золота і срібла.

Хоча здобуті з надр землі діаманти були використані лише приблизно в 50 тис. з приблизно 85 млн виробів компанії Pandora, цей крок відображає підвищений попит на екологічну стійкість. Pandora заявила, що випустить свою першу колекцію з лабораторними камінням в Великобританії і потім звернеться на інші ринки в 2022 році. Як стверджує генеральний директор Pandora Олександр Лачік, у мілленіалів, зокрема, розуміння того, що таке створений в лабораторії діамант, значно глибше, ніж у старшого покоління, так що це ще і питання освіти. Мілленіалів більше турбують аспекти стійкості.

Незважаючи на десятиліття реформ, ювелірний ринок продовжують переслідувати повідомлення про порушення прав людини на шахтах і фабриках. Кількіть роздрібних торговців і виробників вирощених в лабораторії діамантів в останні роки збільшилася, пропонуючи екологічно чисті камені, які до того ж більш доступні за ціною, ніж здобуті з надр.