2021-05-05

De Beers очолила рейтинг світових гірничодобувних компаній з ESG за перший квартал

De Beers обігнала золотодобувного гіганта Newmont і очолила рейтинг світових гірничодобувних компаній в сфері екологічного, соціального і корпоративного управління (Environmental, Social, and Corporate Governance, ESG) в першому кварталі 2021 року.

Підрозділ Anglo American зайняв лідируючу позицію завдяки підвищеній увазі до рівності і стійкості. Видання Mining Weekly повідомляє, що De Beers посіла найвище місце в щоквартальному рейтингу лондонської компанії Alva, присвяченому екологічним, соціальним та корпоративним оцінкам.

Південноафриканська компанія Sibanye-Stillwater, що видобуває платину, посіла друге місце, показавши найбільше поліпшення в порівнянні з попереднім кварталом. Підвищення рейтингу відбулося завдяки партнерству компанії з фірмою Johnson Matthey в пошуку більш ефективних способів використання критично важливих металів, використовуваних в батареях.

Vale SA зайняла останнє місце, не дивлячись на досягнення угоди з бразильською владою з приводу аварії на греблі в 2019 році.

Критерії ESG використовуються для оцінки нефінансових показників компаній, і інвестори все частіше підтримують компанії, які планують свою майбутню діяльність, в якій стійкості і етичному впливу надається вирішальне значення для виживання.