2021-10-05

ОПЕК + збільшить нафтовидобуток на 400 тис. б / д у листопаді

Засідання міністрів країн ОПЕК і країн, що не входять в ОПЕК, завершилося швидко і без сюрпризів. На спільній зустрічі міністри вирішили дотримуватися плану:

«Підтверджено план коригування видобутку і механізм щомісячної коригування видобутку, які було затверджено на 19-й нараді міністрів країн ОПЕК і країн, що не входять в ОПЕК, а також рішення про коригування щомісячного загального видобутку на 0,4 млн барелів на добу в листопаді 2021», - зазначено в комюніке наради на офіційному сайті ОПЕК.

Також під час зустрічі 4 жовтня міністри також продовжили терміни компенсації недоскорочених країнами обсягів видобутку до кінця грудня 2021 року.

Минулого тижня експерти Техкомітету (JTC) ОПЕК + розглянули базовий і консервативний сценарій зростання попиту на нафту в світі і прийшли до висновку про збереження дефіциту на ринку нафти до кінця 2021 року. Міністерський моніторинговий комітет (JMMC) ОПЕК + рекомендував учасникам угоди зберегти первісний план, хоча, за даними обізнаних джерел, була пропозиція наростити видобуток нафти в рамках угоди на 800 тис. б / д у листопаді і залишити такий рівень на грудень.

Наступна зустріч ОПЕК + має відбутися 4 листопада.