2014-02-03

Обговорено питання активізації українсько-російської співпраці в енергетичній сфері

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький зустрівся з Міністром енергетики Російської Федерації  Олександром Новаком.

Під час зустрічі обговорено питання активізації співпраці в енергетичній сфері, зокрема, підкреслено значущість домовленостей, досягнутих під час 6-го засідання українсько-російської міждержавної комісії у грудні 2013 року.

Е. Ставицький наголосив на важливості початку конструктивного співробітництва у сфері експорту електроенергії в прилеглі до України райони Російської Федерації. Також Міністр звернув увагу на необхідності активізувати взаємовідносини у виконанні рішень одинадцятого засідання підкомісії з питань паливно-енергетичного комплексу, зокрема з питань реалізації Угоди щодо спільного освоєння структури Палласа, розташованої на Чорноморському шельфі України, а також поглибити співпрацю в рамках підписаної у 2010 році Дорожньої карти українсько-російського співробітництва у сфері гідроенергетики.

«Такі проекти будуть сприяти розвитку взаємовигідного українсько-російського співробітництва в паливно-енергетичному комплексі»,- наголосив Е. Ставицький.

За результатами зустрічі прийнято рішення продовжити пошук принципів і механізмів взаємовигідного співробітництва у газовій сфері, сприяти здійсненню надійного і безперебійного транспортування нафти  територією України, зосередити увагу на програмах технічного переоснащення  та реконструкції діючих ГЕС та проектування, будівництва і введення в експлуатацію нових ГЕС та ГАЕС, а також співпрацювати щодо виробництва, поставки, монтажу та експлуатації основного та допоміжного обладнання ГЕС тощо.

Нагадаємо,  30-31 січня відбувся візит української делегації на чолі з Міністром енергетики та вугільної промисловості України Едуардом Ставицьким до м. Москва (Російська Федерація).

Урядовий портал