2020-12-28

NEL Hydrogen поставить систему електролізу для проєкту PosHYdon

Норвезька компанія NEL Hydrogen ASA виграла контракт на поставку морської системи електролізу для нідерландського проєкту PosHYdon. Про це повідомляє Enkorr.

Меою проєкту є об'єднання на одній платформі трьох енергетичних систем: морського вітру, морського газу і водню. Крім того, планується отримати досвід інтеграції діючих енергетичних систем на море і виробництва водню в морському середовищі.

Систему електролізу буде встановлено ​​на платформі Q13a-A компанії Neptune, розташованої приблизно в 13 км від Схевенінген.

Електроенергія, що виробляється морськими вітряними турбінами, використовуватиметься для розташованої на платформі водневої установки. На ній морська вода спочатку пройде процес демінералізації, після чого за допомогою електролізу буде перетворена в «зелений» водень.

Пілотний проєкт має почати виробництво «зеленого» водню в кінці майбутнього 2021 року.

PosHYdon є спільною ініціативою Nexstep, нідерландської асоціації з виведення з експлуатації та повторного використання нафтогазового обладнання і TNO, голландської організації прикладних наукових досліджень. У проєкті також беруть участь галузеві компанії DEME Group, Neptune Energy, Gasunie, Eneco, TAQA, EBN B.V., NAM, NOGAT B.V. і Noordgastransport B.V.