2017-11-09

Наталія Бойко провела зустріч із представниками енергетичного сектору провінції Альберта

8 листопада 2017 року відбулась зустріч заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції  Наталії Бойко із представниками енергетичного регулятора провінції Альберта (Канада). Під час зустрічі обговорили  актуальні питання у сфері енергетики. Зокрема йшлося про забезпечення прозорості та відкритості в нафтогазовому секторі.

Наталія Бойко зазначила про зацікавленість у вивченні досвіду з питань прозорості та запобігання ризикам в енергетичному секторі, що сприятиме залученню інвестицій та ефективному використанню родовищ в Україні.

Канадські колеги поділилися досвідом та представили презентацію щодо досягнення прозорості та відкритості в енергетичному секторі провінції Альберта. Зокрема, поінформували щодо канадського досвіду формування бази даних, яка оперативно оновлюється. Така інформованість сприяє врахуванню ризиків у процесі прийняття рішень та забезпечує можливість здійснювати послідовне та координаційне регулювання 
 
Посилення прозорості, за їх словами, дозволяє безперервно орієнтуватися у процесі, вдосконалювати регулювання та здійснювати інтегроване застосування рішень.

У зустрічі взяли участь також представники Департаменту нафтогазового комплексу Міненерговугілля України, голова Національного секретаріату ІПВГ Діна Нарежнева та аналітик DiXi Grouр Андрій Білоус.