2021-07-08

Наступна зустріч ОПЕК +, ймовірно, відбудеться в серпні

Наступного разу група ОПЕК + може обговорити зростання видобутку нафти альянсу тільки в серпні. Таку думку озвучив міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдель Азіз бен Сальман. про це повідомляє Enkorr

Також він зазначив, що альянс «зацікавлений додати додаткові барелі на ринок якомога швидше». Однак зробити це потрібно дуже обережно, пояснив міністр. Бен Сальман також зазначив, що необхідно збільшити видобуток вже зараз, так як того вимагає сезонне зростання попиту в III кварталі.

«Але потрібно бути обережним, щоб не перестаратися. Особливо це стосується Ірану і COVID. Також це пов'язано з тим, що в I кварталі запаси зазвичай ростуть», - сказав саудівський чиновник.

При цьому Бен Сальман пояснив, що на відміну від березня 2020 року, коли угода ОПЕК + минула і виробники почали за її відсутності безконтрольно збільшувати видобуток, поточні параметри угоди фактично діють до кінця квітня 2022 року. За його словами, жоден з учасників угоди ОПЕК + не заявив, що не буде її дотримуватися, якщо альянс не погодить нові параметри на період після липня.