2021-07-08

TotalEnergies і Veolia розроблять біопаливо нового покоління

Французький енергетичний гігант TotalEnergies і компанія Veolia, що займається «зеленими» енергетичними технологіями, розвиватимуть нову технологію: вирощування мікроводоростей на основі CO2 для виробництва біопалива наступного покоління. Про це інформує Enkorr

Обидві компанії планують розробити 4-річний дослідний проєкт, який буде реалізований на базі біопереробного заводу La Mède, керованого TotalEnergies.

За допомогою фотосинтезу мікроводорості використовують для свого росту сонячне світло і CO2 з атмосфери або промислових процесів. Коли вони дозріють, можуть бути перетворені на біопаливо наступного покоління з низькою вуглецевомісткістю. 

В рамках проєкту буде створено тестовий майданчик, де порівнюватимуться різні інноваційні системи вирощування мікроводоростей з метою визначення найефективніших.

TotalEnergies поділиться своїм досвідом у вирощуванні та переробці біомаси для виробництва передового біопалива, а також в технологіях уловлювання та утилізації CO2.

Veolia використовує свій досвід у водному секторі для оптимізації управління середовищем вирощування мікроводоростей в якості ефективного рішення для уловлювання CO2.