2016-07-15

НАК «Надра України» всіляко сприятиме правоохоронцям розслідувати випадок із хабарем у “Західукргеологія»

Ми оперативно реагуємо на ситуацію, що склалась на підприємстві “Західукргеологія” . Сьогодні правоохоронні органи затримали одного із заступників цього підприємства на хабарі. Таку інформацію ми отримали із ЗМІ та працівників “Західукргеологія” .

«Я вимагаю від керівника “Західукргеологія”, негайно відсторонити дану особу від виконання службових обов’язків. Зазначу, що ми будемо всіляко сприяти правоохоронним органам у розслідування цієї справи. Насправді, це для нас шок, відверто скажу. Я прошу слідство швидко дати об’єктивну оцінку діям цієї людини. Особисто дякую львівській поліції та безпосередньо Начальнику Управління Поліції у Львівській області за таку оперативну роботу», – коментує ситуацію Ярослав Климович, Голова Правління НАК Надра України.

Ми у НАК «Надра України» оперативно організували нараду на якій прийнято рішення провести службове розслідування. Вже створена комісія за участю керівників структурних підрозділів НАК«Надра України». Члени комісії уже сьогодні оперативно виїжджають до Львова для проведення службового розслідування.

Про хід розслідування цієї справи повідомлятимемо ЗМІ та громадськість.

Довідка: “Західукргеологія“:
Державне геологічне підприємство «Західукргеологія» є Дочірнім підприємством Національної акціонерної компанії «Надра України» «Західукргеологія», засновником якого є Національна акціонерна компанія «Надра України» від 17.08.2000. Головними функціями цього підприємства є проведення геологорозвідувальних робіт та забезпечення потреб держави в корисних копалинах. При цьому, Дочірнє підприємство Національної акціонерної компанії «Надра України»«Західукргеологія» є окремою юридичною особою, яка відповідно до положень Статуту Підприємства самостійно здійснює свою господарську діяльність, не несе відповідальності за зобов’язаннями засновника (Компанії), а засновник – за зобов’язаннями Підприємства.