2020-12-14

НАК «Надра України» сплатила в дохід держави понад 120 млн грн

НАК «Надра України» сплатила в дохід держави понад 120 млн грн. Про це повідомив голова правління компанії Тарас Кузьмич

«Протягом року ми спрямували зусилля на виконання програм робіт по спеціальних дозволах на користування надрами, що належать «Надра України», — коментує Тарас Кузьмич. — Уклали договори та виконали роботи з початкової геологічної оцінки запасів, переробки та переінтерпретації сейсмічних матеріалів минулих років на ліцензійних ділянках надр загальною вартістю майже 10 млн грн».

Як зазначив голова правління, за фінансової підтримки Компанії вдалося забезпечити своєчасність розрахунків по поточних зобов’язаннях перед бюджетом дочірніх підприємств, більшість із яких останні 10 років знаходяться у незадовільному фінансовому стані. Крім того, у дохід держави сплатили понад 120 млн грн, що на 20 % більше у порівнянні із минулим роком. 

Чи не найважливішим кроком у розбудові потужностей та зміцненні мінерально-сировинної бази стало відновлення більше 10 раніше ліквідованих вуглеводневих свердловин.

«Нашим стратегічним пріоритетом лишається нарощення ресурсної бази та зміцнення енергетичної незалежності України, і в цьому напрямку ми робимо усе можливе, аби бути надійним партнером для держави», — зауважив Тарас Кузьмич.

Серед планів компанії на наступний рік:

- подолати збитковість дочірніх підприємств,

- погасити борги перед працівниками збанкрутілого ще 2009 року ДП «Полтаванафтогазгеологія»,

- оновити основні фонди компанії.