2020-12-14

Botswana Diamonds припиняє геологорозвідувальні роботи в Калахарі через COVID-19

Botswana Diamonds в цьому році не провела геологорозвідувальні роботи в Калахарі в Ботсвані через пандемію COVID-19. Про це повідомляє Rough&Polished. 

Керуючий директор Botswana Diamonds Джеймс Кемпбелл повідомив, що компанія планує відновити роботу в цій південноафриканській країні в наступному році.

«У цьому році ми не змогли дослідити район Калахарі в Ботсвані через обмеження на міжнародні поїздки, але ми сподіваємося відновити це знову в 2021 році», - сказав він.

На початку цього року Sunland Minerals, яка повністю належить Botswana Diamonds, отримала шість нових ліцензій на геологорозвідку, що охоплюють територію в 4319 квадратних кілометрів в Центральному окрузі і окрузі Кгалагаді, які зазвичай іменуються як Калахарі.

Чотири існуючі ліцензії на геологорозвідувальні роботи Botswana Diamonds, що охоплюють в цілому 1406 квадратних кілометрів в окрузі Кгалагади, також були продовжені в цьому році ще на два роки - до 31 березня 2022 року.

Однак компанії вдалося провести геологорозвідувальні роботи на своїх ліцензійних ділянках Thorny River та Marsfontein у Південній Африці.

Всього в районі Торні Рівер було пробурено шість свердловин, і в цілому протягом 39,5 метрів вони перетнули кімберліти, а ще протягом 55 метрів свердловини перетнули кімберлітову брекчію, що вивітрилася. 

Згідно Botswana Diamonds, найкраща свердловина перетнула кімберліт і кімберлітову брекчію (під кутом 45 градусів) протягом 19 метрів.