2020-09-02

Найбільше нафтове родовище Лівії зупинено через коронавірус

Найбільше нафтове родовище Лівії, Sharara, повністю припиняє операційну діяльність. Оператор евакуює весь персонал, оскільки у іноземного співробітника був виявлений коронавірус після контакту з представниками організації, відомої, як «Охорона нафтових об'єктів (Petroleum Facilities Guard, - PFG)». Про це передає oilprice з посиланням на повідомлення Національної нафтової корпорації Лівії (NOC).

Видобуток нафти на родовищі Sharara було зупинено в січні, коли збройні групи, пов'язані з Лівійською національною армією (ЛНА) лідера Східної Лівії генерала Халіфи Хафтара, зайняли термінали і нафтові родовища країни.

На початку червня NOC відновила видобуток на Sharara потужністю 300 тис. бар. / д. Однак уже через день родовище знову закрилася після того, як представники ЛНА наказали персоналу припинити роботу.

Зараз Sharara припиняє всі операції, включаючи поставки палива на електростанцію Обара, заявила NOC, висловивши «сильне невдоволення триваючою мілітаризацією своїх родовищ».

«30 серпня біля одного з іноземних співробітників, що працюють на родовищі, був виявлений коронавірус після його контакту з членами PFG, які ігнорували заходи боротьби з COVID-19», - наголошується в заяві NOC.

«Адміністрація евакуює персонал з родовища, на якому буде припинено всі операції», - заявив голова NOC Мустафа Саналла.