2015-03-24

Нафтогазовий сектор Північного моря «дорого заплатив» за політику британського уряду – міністр Шотландії

Енергетичний сектор Північного моря «дорого заплатив» за політику британського уряду, заявив заступник першого міністра Шотландії у понеділок.

Для забезпечення економічного процвітання Північного моря в енергетичному секторі потрібні більш широкі фіскальні та регуляторні реформи, зазначив Джон Свінні, міністр фінансів Шотландії.

«Багато галузей вже заплатили досить високу ціну у зв’язку із складною ситуацією в Північному морі. Промисловість потребує негайних змін у фіскальній політиці держави», підкреслив він у своєму зверненні у понеділок.

План бюджету, представлений минулого тижня в Лондоні, спрямований на розвідку нових родовищ нафти і газу в Північному морі.

Ян Вуд, який сприяв розвитку даної галузі, сказав,що новий пакет повинен стимулювати довіру інвесторів до нафтової та газової промисловості. Насамперед, він повинен допомогти вирішити проблему із занепадом старих родовищ.

Свінні також зазначив про бажання шотландського уряду зменшити увагу щодо ризиків у податковій політиці і, тим самим, зробити б енергетику Північного моря конкурентноспроможною та більш передбачуваною.

«Інвестори повинні бути впевнені, що ці заходи витримають випробування часом, забезпечуючи життєву стабільність та передбачуваність, яких досі бракувало. Нам також потрібна довгострокова перспектива, консультації із представниками промисловості та спільний підхід до вирішення тих проблем, з якими на даний час стикається нафтогазова промисловість», зазначив він.