2015-03-24

Велика Британія та Австралія збираються інвестувати 1 млрд доларів у розвідку нафти та газу М’янми

Британська BG Group та австралійська Woodside Petroleum Ltd планують інвестувати до 1,08 млрд дол. на розвідку ділянки нафти і газу в чотирьох кварталах від узбережжя М’янми, заявили в Міністерстві енергетики Туреччини в неділю.

Обидві компанії виявилися переможцями аукціону, що відбувся минулого року. Це дає їм право розробляти ділянки двох мілководних блоків та двох глубоководних родовищ.

«Операції на малих блоках обійдуться як мінімум у 545,5 млн. дол., в той час як робота із глибоководними родовищами коштуватиме 535,1 млн. дол.», повідомив чиновник.

Разом з тим, компанії підписали контракт про розподіл продукції з Міністерством енергетики М’янми в столиці Найп'їдо, сказав він,додавши, що для проведення наглядових та розвідувалиних робіт родовищ потрібно сім-вісім років.

Як повідомляє сайт глави країни, нафтогазовий сектор країни залучив 2,6 млрд. дол., або 40 відсотків іноземних інвестицій у розмірі 6,6 млрд. дол. протягом дев’яти місяців 2014 року.

Наявні запаси природного газу М’янми склали 10 трлн.куб. футів в кінці 2013 року, відповідно до Стратегічного огляду світової енергетики зробленого компанією ВР.