2020-08-31

«Нафтогаз» успішно провів КРС на Гадяцькому родовищі

Дивізіон «Нафтогаз Розвідка та Видобування» продовжує розкривати потенціал Гадяцького родовища. Так шляхом успішного проведення капітального ремонту свердловин (КРС), вдалося збільшити добовий видобуток на 350 тис куб м.  Про це повідомляється на сторінці компанії в мережі Facebook, в рамках рубрики GeoТрансформація 28 серпня 2020р.

За повідомленням, такого результату досягли, провівши на зазначеному родовищі капітальний ремонт в свердловині №58 та ввівши свердловину №73 в експлуатацію.

В компанії відзначили свердловину №58, яка була введена в експлуатаціюще в 1977 році. Після восьми років роботи вона зупинилася через розрив насосно-компресорних труб і з 1985 року перебувала в консервації.

Однак спільними зусиллями команди геологів, розробників і технологів був складений план із ремонту свердловини, а в свою чергу, підрядник успішно виконав складні аварійні роботи. Після введення в експлуатацію свердловина працює з дебітом 170 тис. кубометрів газу і 22 т конденсату на добу.

Нагадаємо, минулого року в серпні  «Укргазвидобування» завершило буріння експлуатаційної свердловини на Гадяцькому родовищі в рамках пілотного проекту з компанією M-I SWACO, a Schlumberger Company, а саме – буріння інтервалу хвостовика з використанням розчину на вуглеводневій основі VERSACLEAN.