2019-05-28

Нафтогаз та Укргазвидобування поглиблюють співпрацю з Халлібартон

Сьогодні НАК «Нафтогаз України» та АТ «Укргазвидобування» підписали з ТОВ «Халлібартон Україна» Меморандум про взаєморозуміння щодо поглиблення співпраці у сфері надання сервісних нафтогазопромислових послуг для розробки покладів вуглеводнів в Україні.

Участь в церемонії підписання взяли голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв, т.в.о. голови правління Укргазвидобування Андрій Фаворов та президент Халлібартон в Східній Півкулі Джо Рейні.

В межах виконання Меморандуму, Халлібартон та Укргазвидобування планують впровадити на українських газових родовищах передові світові технології в сфері буріння, капітального ремонту свердловин, цементування, гідророзриву пластів, інтенсифікації видобутку та 3Д моделювання. Також йдеться про поставку Халлібартон високотехнологічного обладнання та програмного забезпечення задля збільшення обсягів видобутку українського газу на родовищах Укргазвидобування.

В рамках співпраці, УГВ та Халлібартон започатковують новий напрямок – надання інтегрованих послуг «під ключ» з буріння бічних стовбурів на 26 свердловинах. УГВ прогнозує, що такі роботи дозволять повернути свердловини з бездіючого фонду та отримати понад 2 млрд куб. м додаткового видобутку впродовж 10 років. Загальна вартість договору на послуги буріння бічних стовбурів складає 2,6 млрд гривень.

Укргазвидобування успішно співпрацює з Халлібартон вже понад 1,5 роки. Так, в листопаді 2017 року компанії уклали договір на придбання програмних продуктів Halliburton-Landmark, а у березні 2018 року – мультисервісний договір на закупівлю послуг з оренди бурового обладнання, долотного та інженерного сервісів, тощо. Така співпраця дозволила УГВ підвищити власний технологічний рівень та збільшити обсяги видобутку українського газу.

Нафтогаз, УГВ та Халлібартон впевнені, що стратегічна співпраця вкрай важлива для розвитку нафтогазового сервісного ринку в Україні та досягнення нею енергетичної незалежності.

Довідково:

1. Нафтогаз — одна з найбільших компаній в Україні та провідне підприємство паливно-енергетичного комплексу країни. Нафтогаз — це вертикально-інтегрована нафтогазова компанія повного циклу, що охоплює розвідку та розробку нафтогазових родовищ, видобуток та пошукове буріння, транспортування і зберігання нафти та газу.

2. Укргазвидобування — найбільша газовидобувна компанія в Україні, на яку припадає 75% внутрішнього видобутку газу. Єдиним її акціонером є Нафтогаз. УГВ — вертикально-інтегрована компанія повного циклу: від пошуково-розвідувальних робіт до розробки, видобування, транспортування, переробки вуглеводнів та продажу готових нафтопродуктів.

3. Халлібартон — один з найбільших світових постачальників продуктів та послуг для індустрії енергетики. Заснована у 1919 році, компанія веде діяльність в більш ніж 80 країнах і налічує понад 60 000 співробітників 140 національностей. Компанія надає сервіси і допомагає максимізувати вартість протягом усього життєвого циклу існування родовищ – від визначення місцезнаходження вуглеводнів та управління геологічними даними до буріння та оцінки параметрів пласта, будівництва та закінчення свердловин і оптимізації видобутку протягом усього життєвого циклу активу.