2015-03-16

Нафтогаз обрав оцінювача резервів вуглеводнів нафтогазових родовищ і перспективних площ

НАК «Нафтогаз України» за підсумками проведених відкритих конкурсних торгів обрала компанію Ryder Scott Company, LP (США) для проведення незалежної оцінки резервів (запасів/ресурсів) вуглеводнів нафтогазових родовищ і перспективних площ Нафтогазу, ПАТ «Укргазвидобування» та філії Нафтогазу в Арабській Республіці Єгипет станом на 31 грудня 2014 р. Також буде проведена оцінка резервів (запасів/ресурсів) вуглеводнів нафтогазових родовищ і перспективних площ ДАТ «Чорноморнафтогаз» і Нафтогазу, які розташовані в Криму та акваторії Чорного і Азовського морів, станом на 31 грудня 2013 р.

У тендері взяли участь 11 компаній: 4 компанії з США, 3 з Великобританії, компанії з Канади, Норвегії, Польщі та України.

Компанія

Країна

1

RPC Energy (RPC Group Plc.)

Великобританія

2

AGR Petroleum Consultants

Норвегія

3

ДП «УКРНАУКАГЕОЦЕНТР» НАК «Надра України»

Україна

4

DeGolyer and MacNaughton Corp.

США

5

Miller and Lents, Ltd.

США

6

Ryder Scott Company, LP

США

7

Gaffney, Cline & Associates

Великобританія

8

BAYPHASE LIMITED

Великобританія

9

Efir Energy Sp. z o. o.

Польща

10

Netherland, Sewell & Associates, Inc.

США

11

Sproule International Limited

Канада

За результатами конкурсу переможцем стала компанія Ryder Scott, один зі світових лідерів в області оцінки запасів вуглеводнів нафтогазових родовищ. Клієнтами Ryder Scott є Shell, Chevron, Eni, Qatar Petroleum Int, ConocoPhillips Co та інші великі нафтогазові компанії світу.

Вартість акцептованої пропозиції склала 1,5 млн дол. Пропозиція Ryder Scott повністю задовольнила всі кваліфікаційні вимоги, що висувались Нафтогазом, і набрала найбільшу кількість балів за результатами оцінки. Договір між сторонами повинен бути укладений до 9 квітня 2015 р.

Основними завданнями, які мають бути реалізовані Ryder Scott: збір, аналіз, систематизація і аудит геолого-геофізичних і геолого-промислових матеріалів по нафтогазових родовищах та перспективних площах; незалежна оцінка резервів (запасів/ресурсів) вуглеводнів нафтогазових родовищ та перспективних площ; визначення очікуваної чистої приведеної вартості та очікуваних чистих доходів по родовищах та перспективних площах; складання консолідованого звіту з незалежної оцінки резервів (запасів/ресурсів) вуглеводнів нафтогазових родовищ та перспективних площ; аналіз договорів про спільну діяльність на родовищах Нафтогазу та Укргазвидобування та підготовка відповідних звітів.