2014-12-24

Національна акціонерна компанія «Надра України» забезпечила дочірні підприємства замовленнями на 22,5 млн. гривень

Показник валового прибутку дочірніх компаній Національної акціонерної компанії «Надра України» зріс у третьому кварталі в порівнянні з першим кварталом поточного року на 54 % і склав за 9 місяців 2014 року 34,7 млн. грн.

Перегляд умов договорів оренди майна Компанії призвело до збільшення доходів на 50%, зараз готова ще низка договорів, після укладання яких щомісячні надходження зростуть ще на 0,5 млн. грн.

Доходи від розподілу частини чистого прибутку зросли майже вдвічі, що також позитивно вплине на кінцевий фінансовий результат діяльності компанії. Так, згідно з прогнозним розрахунком лише податку на прибуток за 2014 рік компанією буде нараховано понад 3 млн. грн. на противагу 13 млн. грн.. збитку 2013 року.

Компанія спрямовує власні кошти на підтримку діяльності дочірніх підприємств – у цьому році було виділено понад 7 млн. грн. Це дало змогу погасити заборгованість по зарплаті, зокрема по ДП «Чернігівнафтогазгеологія» у 2 рази, по ДП «Західукргеологія» у 1,5 рази.

Крім того, зусиллями Національної акціонерної компанії «Надра України» дочірні підприємства були забезпечені обсягами робіт на суму 22,5 млн. грн., що стало суттєвою підтримкою їх господарської діяльності.