2021-01-25

На родовіщі Luaxe в Анголі триває геологорозвідка

Місцева виконавча влада санкціонувала проведення геологорозвідувальніх робіт на родовіщі Luaxe з метою збільшення державних доходів, створення робочих місць та сприяння розвитку країни.
У жовтні 2020 року розпорядженням голови ради директорів ENDIAMA Жозе Ганги Жуніора було призначено групу управління проєктом Luaxe, найбільшим наразі родовищем алмазів у світі, відкритим в останні роки гірничорудним суспільством Sociedade Mineira de Catoca. 

Зі створенням цієї технічної групи з'явилися умови для продовження робіт з геологорозвідки та опрацювання інформаційних даних, які потрібні для завершення проєктів і досліджень, необхідних для початку видобутку, запланованого в найближчі місяці.

Технічна група складається в основному зі старшого персоналу Sociedade Mineira de Catoca. 

Концесія Luaxe розташована в східному регіоні Анголи, в південній частині провінції Північна Лунда, на північ від провінції Південна Лунда і в 20 км від рудника Катока, де в 2013 році була виявлена ​​кімберлітова трубка Luaxe, яка представляє собою важливе родовище алмазів як на національному, так і на міжнародному рівні, в основному завдяки його розміру і запасам алмазів.

Геологічні дослідження кімберлітової трубки Luaxe знаходяться на просунутій стадії, і результати вказують на те, що це родовище має запаси алмазів в 350 млн каратів і потенціалом видобутку в 10 млн каратів на рік протягом тривалого періоду експлуатації і, за попередніми оцінками, може принести виручку в розмірі 35 млрд доларів США.