2021-01-25

Нафтокомпанії США невдоволені політикою Байдена

Невдоволення нафтокомпаній США викликали рішення Байдена повернутися до Паризької хартії по клімату, введення заборони на розробку родовищ в Арктиці, скасування угоди про будівництво нафтопроводу Keystone XL з Канади до Сполучених Штатів.

Як повідомляє Reuters, Байден наголосив, що має намір вжити заходів, щоб США стали лідером в протидії глобальному потеплінню, і зазначив, що перегляне всі попередні розпорядження, які послабили позицію США по боротьбі зі зміною клімату. Байден також пообіцяв дотримуватися стандартів викидів парникових газів в США для запобігання глобальному потеплінню, скоротити використання викопного палива і вкладати значні кошти в чисту енергію.

Рішення Байдена про скасування проєкту нафтопроводу Keystone XL вже вплинуло на ситуацію в нафтовій галузі. Велика північноамериканська енергетична компанія, що базується в Калгарі, TC Energy Corp., повідомляють ЗМІ, звільнила 1000 робочих в США і Канаді. 

Байден відкликав дозвіл на будівництво трубопроводу протягом декількох годин після вступу на посаду в середу. Будівництво трубопроводу, по якому можна було б транспортувати понад 800 тис. б / д анфти з нафтоносних пісків з Альберти в Небраску, почалося в 2020 році після того, як уряд Альберти інвестувало в проект $ 1,1 млрд.