2017-06-29

На Форумі Карпатських держав презентували кроки України до енергетичної незалежності

Україну, як державу, що вже сьогодні є серед лідерів із запасів газу у Європі, активно нарощує його видобуток і має амбітні плани щодо того, аби перейти на 100% споживання власних вуглеводнів до 2020 року, презентував на Форумі місцевого розвитку Олександр Сендега, директор газопромислового управління «Львівгазвидобування».

“Форум, де на одній із 10 дискусійних панелей обговорювали питання енергоефективності, є інструментом для вивчення, розробки та реального вирішення проблем регіону через впровадження макрорегіональної стратегії ЄС для Карпат”, – розповідає Олександр Сендега. – “Особисті контакти, що налагоджуються на подібних заходах, є важливими для розвитку ділових стосунків поміж фахівцями, урядовцями та політиками різних держав задля ефективного вирішення спільних проблем”, – підсумовує він.

Форум уже вдруге об’єднує 8 Карпатських держав. Він збирає понад 400 учасників, які обговорюють спільні кроки зі стратегічного планування розвитку Карпат, питання міжнародної співпраці у сфері охорони навколишнього середовища, підвищення доступності до регіону, збереження історико-культурної спадщини, а також співпраці самоврядних органів Карпатського регіону у рамках програм Європейського союзу.
Представники Польщі, що започаткували перед Єврокомісією розробку та впровадження макрорегіональної стратегії ЄС для Карпат, висловили окрему подяку Укргазвидобуванню за ґрунтовне висвітлення позиції підприємства у забезпечені енергетичної незалежності України.

Нагадаємо, що ПАТ «Укргазвидобування» є одним із співорганізаторів цієї міжнародної дискусійної платформи.