2015-03-23

Мінприроди повідомляє про початок публічного громадського обговорення законопроекту «Про стратегічну екологічну оцінку»

Міністерство екології та природних ресурсів України повідомляє про оприлюднення на офіційному веб-сайті (рубрика «Громадське обговорення», http://menr.gov.ua/index.php/public/discussion) законопроекту «Про стратегічну екологічну оцінку».

Розроблення законопроекту здійснювалося відповідно до Програми діяльності Кабінету Міністрів України, Коаліційної угоди, Закону України «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року» від 21.12.2010, Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища на 2011-2015 роки, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 № 577-р.

Законопроект, розроблений на виконання пункту 239 плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, на 2014-2017 роки, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2014 р. № 847-р, спрямований на імплементацію Директиви 2001/42/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 27 червня 2001 р. про оцінку наслідків окремих планів та програм для довкілля.

Також законопроект відповідає вимогам Протоколу про стратегічну екологічну оцінку до Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті.

Метою стратегічної екологічної оцінки, як це визначено у законопроекті, є сприяння сталому розвитку, забезпечення охорони довкілля, безпечності життєдіяльності людей та їх здоров’я, та інтегрування екологічних вимог при підготовці та затвердженні документів державного планування.

Законопроектом передбачена участь заінтересованої громадськості у процедурі стратегічної екологічної оцінки проектів документів державного планування відповідно до вимог згаданих міжнародних документів.

Пропозиції та зауваження до законопроекту просимо надсилати до 21 квітня 2015 р. у письмовому та/або електронному вигляді за адресою: вул. Митрополита Василя Липківського, 35, м. Київ, 03035; e-mail: [email protected].

Контактна особа: Мартишев А.О.; тел.: (044) 206-31-46.

За результатами публічного громадського обговорення буде підготовлено звіт, який буде оприлюднено на офіційному веб-сайті Мінприроди через два тижні після закінчення громадського обговорення.