2015-10-02

Мінприроди готує новий проект Стратегії державної екологічної політики України до 2030 року

Міністерство екології та природних ресурсів пропонує продовжити термін дії Стратегії державної екологічної політики України до 2030 року (чинна редакція до 2020 року). Про це повідомив в. о. Міністра екології та природних ресурсів України Сергій Курикін на брифінгу у Будинку Уряду 1 жовтня.

«Беручи до уваги динаміку суспільних процесів, масштабність цілей, взаємозв’язок національних природоохоронних процесів і глобальних природоохоронних залежностей (кліматичні зміни, деградація земель, нестача водних ресурсів),  ми вважаємо за потрібне зробити цей документ середньостроковим – до 2030 року», - сказав Сергій Курикін, додавши, що «держава має мати чітке бачення того, які стратегічні екологічні цілі є актуальними і важливими».

При цьому він відзначив, що однією з причин перегляду Стратегії є укладення Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, а відповідно – адаптація норм охорони навколишнього природного середовища до діючих норм Євросоюзу. «Планом імплементації, який реалізує Міністерство, передбачено 20 європейських директив щодо охорони навколишнього природного середовища. Ці питання знайшли своє відображення у Стратегії. Це стало однією з причин перегляду чинної редакції Стратегії», - зауважив в.о. Міністра.
Сергій Курикін також зазначив, що у новій редакції Стратегії зменшено кількість цілей.

В. о. Міністра повідомив, що за підсумками громадських обговорень, які відбулися в 6-ти регіонах, надані пропозиції надійшли у Міністерство. З проектом Стратегії можна ознайомитися на офіційному сайті Мінприроди. За його словами, «зараз цей документ Міністерство готує до подання на розгляд Кабінету Міністрів».