2012-06-15

Міністр Едуард Ставицький з губернатором Харківської області Михайлом Добкіним провели зустріч з представниками компанії «Shell»

13 червня 2012 року у м.Харків Міністр Едуард Ставицький з губернатором Харківської області Михайлом Добкіним провели зустріч з представниками компанії «Shell» в Україні на чолі з Грехемом Тайлі.

В ході зустрічі сторони обговорили перспективи роботи компанії в Харківській області, а також питання реалізації соціальних та екологічних проектів на території регіону.

«Я впевнений, що всі питання, які будуть виникати в процесі переговорів, обговорень, будуть знаходити взаєморозуміння, як з інвестиційної, так і екологічної точки зору. Дуже важливо, щоб ці складові були збалансовані», - підкреслив у ході зустрічі Едуард Ставицький.

Як зазначив Михайло Добкін, на Харківщині дуже зацікавлені в успішній роботі компанії «Shell» на території регіону і готові надавати максимальну організаційну підтримку: «Ми зацікавлені у багатьох напрямах нашого співробітництва. Збільшуючи видобуток газу, ми розвиваємо енергетичну незалежність нашої держави, отримуючи при цьому значні інвестиції в регіон, що також дуже важливо».

«Вірю, що сьогодні ми перебуваємо на початку дуже довгого співробітництва. Радий, що у нас дуже хороший прогрес в роботі. Допомога, яку ми отримуємо тут, просто величезна. З нетерпінням чекаємо початку робіт», - наголосив Грехем Тайлі.

Довідка: Royal Dutch Shell — компанія-переможець конкурсу на укладання УРП щодо Юзівської вуглеводної ділянки. Публічна компанія, відома як Shell (Шелл) — транснаціональна корпорація з головною штаб-квартирою в Гаазі (Нідерланди). Основним бізнесом компанії є розвідка, видобування, переробка, транспортування та збут вуглеводів, (нафти і природного газу). Shellтакож має значний нафтохімічний бізнес («Shell Chemicals») та бізнес в секторі відновлюваних джерел енергії. «Shell» зареєстрована у Великій Британії зі своєю корпоративною штаб-квартирою в Гаазі. Працює компанія більш ніж в 140 країнах.