2012-10-08

Микола Азаров: Україна має великий запас енергоресурсів - головне забезпечити їх видобуток

Україні під силу з часом повністю забезпечувати себе енергоресурсами. Для цього є необхідні запаси власного газу і вугілля, але головне - знайти кошти для забезпечення їх видобутку. Про це Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Так, за його словами, Україна має запаси газу. Крім того, є запаси газу в сланцевих родовищах. «Нам на довгі роки вистачить своїх власних запасів газу», - зазначив Глава Уряду.

При цьому він додав, що у цій справі головне забезпечити їх експлуатацію. «А для цього необхідні великі затрати. Світова практика говорить про те, щоб збільшити на 1 млрд. кубометрів видобуток газу потрібно затратити приблизно 1 млрд. доларів», - пояснив Микола Азаров.

На його думку, цього можливо досягти протягом 15 років.

Також слід пам'ятати, підкреслив Прем'єр-міністр, що Україна має дуже великі запаси вугілля: «На жаль, правда, гірничо-геологічні умови видобутку нашого вугілля досить складні. І тому необхідні нові технічні та технологічні розробки. Але в найближчі роки ми можемо забезпечувати себе повністю необхідною кількістю вугілля за винятком деякої кількості вугілля коксівних марок, які ми змушені імпортувати з-за кордону».

Урядовий портал