2020-08-27

Майже 14 тонн золота отримали на Чукотці за сім місяців

За підсумком періоду з січня по липень в Чукотському автономному окрузі надрокористувачами видобуто 13,8 тонн золота, що на 4 відсотки більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Крім того, в регіоні зріс видобуток природного газу і кам'яного вугілля.
 
На початок серпня видобуток рудного золота вели 5 підприємств: АТ «Чукотська горно-геологічна компанія», ТОВ «Північне золото», ВАТ «Рудник Каральвеем», ТОВ «Рудник Валуністий» і ТОВ «ЗК Майське».
 
Найбільший обсяг дорогоцінних металів отримала «Чукотська гірничо-геологічна компанія», на родовищі «Купол» за 7 місяців видобуто 6,1 тонн золота. Видобуток розсипного золота в регіоні вівся 12 артілями, з початку промивного сезону вони отримали майже 0,86 тонни дорогоцінного металу.
 
Загальний видобуток срібла в окрузі склав 61,5 тонни, що на 1,9 відсотка нижче показника аналогічного періоду минулого року. Від загального обсягу понад 51 тонни видобуто «Чукотською гірничо-геологічною компанією».
 
Видобуток природного газу збільшився на 13,4 відсотків, склавши 44,6 мільйони кубічних метрів.
 
Видобуток кам'яного вугілля в регіоні збільшився на 131,8 відсотків у компанії «Берінгпромуголь», на родовищі «Фандюшкінское поле», досягнувши 389 тисяч тонн.