2020-08-27

Азербайджан зупинив нерентабельні родовища

Азербайджанська нафтова держкомпанія SOCAR припинила видобуток на нерентабельних родовищах. Про це повідомляє в середу агентство РІА «Новости» з посиланням на офіційного представника SOCAR Ібрагіма Ахмедова.

За його словами, видобуток було приипинено в рамках угоди про скорочення виробництва нафти (угода ОПЕК +). При цьому Ахмедов підкреслив, що велика частина нафтовидобутку залишиться рентабельною навіть при тому рівні цін, який був зафіксований в квітні - близько $ 20 за барель нафти Brent.

Представник SOCAR вказав, що в квітні середня ціна нафти сорту Azeri Light становила $ 20,48 / бар., А в червні-липні - $ 42-44 / бар.

«У сфері нафтовидобутку ми плануємо дотримуватися тих квот, які було узгоджено в рамках ініціативи OПЕК + і затверджено урядом Азербайджану. Це допоможе нам не тільки стабілізувати ринок, але і підвищити ефективність наших операцій за рахунок призупинення експлуатації нерентабельних в даних умовах родовищ », - зазначив Ахмедов.

Раніше повідомлялося, що видобуток нафти в Азербайджані в січні-липні склав 20,5 млн т (з урахуванням конденсату), що на 6,4 % нижче за показники за аналогічний період минулого року.