2021-10-18

«Косул» планує спорудження другої свердловини на Ковалівсько-Сулимівській нафтогазовій площі

ТОВ «Косул» планує спорудження свердловини №2 Ковалівсько-Сулимівської площі з метою розвідки покладів газу і конденсату та облаштування і підключення цієї свердловини з прокладанням газопроводів-шлейфів та інгібіторопроводів. Про це повідомляє EXPRO

Буріння зазначеної свердловини передбачається за допомогою бурового верстату вантажопідйомністю не менше 345 т, з дизельним приводом. Спосіб безамбарного буріння – роторний, за допомогою гідравлічного вибійного двигуна, комбінований.

Проектна глибина свердловини №2 Ковалівсько-Сулимівської площі складаэ 5660 м, проектний горизонт В-19 С1V2.

При облаштуванні свердловини №2 Ковалівсько-Сулимівської площі, очікується: максимальний статичний тиск на гирлі свердловини на рівні 85,0 МПа, очікуваний дебіт – 350 тис куб м /добу, робоча температура на гирлі свердловини – до 45 °С.

Дозволом на користування надрами Ковалівсько-Сулимівської площі (№4196 від 27 липня 2012р) володіє ТОВ «Косул», яке у липні цього року придбала компанія DTEK OIL&GAS DEVELOPMENT B V у Руслана Єфременко («Ксана Інвест»).

Крім того, компанія «Косул» ще в 2020 році оголошувала про наміри буріння свердловини №1 Ковалівсько-Сулимівської площі глибиною 6300м, за допомогою бурового обладнання Bentec 450 (RIG 2000 HP) або Drillmec 1500 HP Winter, такими установками на території України оперує дочірня компанія «Белоруснефть» - ТОВ «Сервіс Ойл» - традиційний буровий підрядник «ДТЕК Нафтогаз».