2021-10-18

Subsea 7 та Schlumberger облаштують чорноморське родовище Сакар’я

Консорціум Subsea 7 та Schlumberger отримав контракт на інженерне будівництво, закупівлю, будівництво та монтаж (EPCI) від компанії Turkish Petroleum на підводні роботи з розробки чорноморські родовища Сакар’я. Про це повідомляє ЕХРRО

Контракт охоплюватиме наземні рішення для виробництва на суші, включаючи закінчення свердловин, підводні виробничі системи (SPS), підводні місця збору продукції, шлейфи та системи подачі сировини на платформу (SURF), а також установку первинного видобутку (EPF). Обсяг робіт, які повинно виконувати Subsea 7, включає EPCI підводних трубопроводів та відповідне обладнання для підключення підводних свердловин на глибині приблизно 2 000 м до EPF. Subsea 7 оцінює свою долю в контракті понад $750 млн.

Компанія Schlumberger забезпечить роботи з завершення свердловини та проектування, будівництво та введення в експлуатацію першого виробничого об'єкта, здатного перевантажувати до 350 млн куб м газу.

Нагадаємо, минулого року Turkish Petroleum під час буріння кораблем Fatih виявила 405 млрд куб м природного газу на родовищі Sakarya в західній частині Чорного моря. Це поки що найбільше в країні відкриття вуглеводнів. У липні цього року Turkish Petroleum завершила перше випробування оціночної свердловини Türkali-2 на газовому родовищі Sakarya.