2016-11-17

Конкурсна комісія не змогла з першого разу обрати держсекретаря Мінекології

Конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби не обрала державного секретаря Міністерства екології та природних ресурсів і має намір просити Кабінет Міністрів невідкладно оголосити повторний конкурс. Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії 16 листопада, передають Українські Новини.

За результатами перших двох етапів конкурсу у фінал не вийшов жоден кандидат з 17, які були допущенні до участі, оскільки при вирішенні ситуаційних завдань ніхто не набрав необхідної мінімальної кількості балів.

У зв'язку з цим комісія прийняла рішення не допускати кандидатів до 3-го етапу (співбесіда) і завершити конкурс без обрання держсекретаря.

Як повідомляли Українські Новини, раніше Кабінет Міністрів оголосив конкурси на держсекретарів 17 міністерств, а також держсекретаря уряду, першого заступника держсекретаря і 4 заступників держсекретарів.

До призначення держсекретарів їх повноваження виконують заступники міністрів - керівники апаратів, але не довше ніж до 1 січня 2017 року. На даний момент заступник міністра - керівником апарату Мінекології є Віктор Вакараш.

У грудні 2015 року Верховна Рада ввела інститут держсекретарів.