2021-11-09

КМУ затвердив умови двох УРП на Грунівській і Охтирській ділянках із ЕР Ukraine BV

Кабінет міністрів України затвердив умови двох угод про розподіл продукції (УРП) на Грунівській і Охтирській вуглеводневих ділянках із нідерландською ЕР Ukraine BV, яка є дочірнім підприємством чеської EPH Group. Про це повідомляє The Page

Відповідні розпорядження № 1405-р та № 1406 від 5 листопада 2021 року оприлюднено на Урядовому порталі, передає «Енергореформа».

На підписання УРП уповноважений перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко, уповноважений орган із реалізації угод — Державна служба геології та надр.

Водночас поки що не оприлюднено розпорядження про підписання УРП щодо Ічнянської ділянки з York Energy (UK) Holdings Limited із реєстрацією в Сполученому Королівстві, яка є «дочкою» американської Alpha Energy.

Конкурси щодо Грунівської, Охтирської та Ічнянської вуглеводневих ділянок було оголошено в серпні 2019 року. Навесні 2020 року уряд затвердив ЕР Ukraine BV переможцем конкурсів щодо Грунівської та Охтирської вуглеводневих ділянок. York Energy (UK) Holdings затверджено переможцем за Ічнянською ділянкою.

У середині червня 2021 року Кабінет міністрів України продовжив на шість місяців строки укладання трьох УРП: з ЕР Ukraine щодо Грунівської та Охтирської вуглеводневих ділянок, а також з York Energy – за Ічнянською ділянкою.

Площа Грунівської ділянки складає 1,083 тис. кв. км, Охтирської – 672 кв. км, Ічнянської – 2,086 тис. кв. км.

За попередніми підрахунками Міненерго, підписання цих угод принесуть нафтогазовій галузі не менш як 1,9 млрд грн. Зокрема, щонайменше 0,9 млрд грн у разі реалізації УРП на Ічнянській ділянці й не менш як по 0,5 млрд грн – у разі виконання угод на Охтирській та Грунівській ділянках.

Energetický a průmyslový holding, as (EPH) – компанія із Чехії, заснована у 2009 році. Напрямки діяльності групи — від високоефективної когенерації до енергетики, виробництво та транспортування природного газу, зберігання газу, розподіл і постачання газу та електроенергії.