2021-02-26

Китай прискорює «зелену» трансформацію економіки

Держрада КНР заявила, що уряд країни планує переформатувати структуру промисловості та енергоспоживання. Про це повідомляє OilCapital. 

Влада Китаю наполягає на поглибленні екологічних реформ в виробничому і споживчому секторах країни в рамках планів по досягненню піку викидів вуглецю до 2030 року і вуглецевої нейтральності до 2060 року.

У документі, випущеному цього тижня Держрадою КНР, зазначено, що головним пріоритетом для «зеленої реформи» повинен стати сектор промислового виробництва, включаючи сталеливарні підприємства, нафтохімію, виробництво кольорових металів, будівельних матеріалів, текстилю, паперу та шкіри.

Заява Держради свідчить, що уряд країни планує перетворити структуру промисловості та енергоспоживання, щоб значні поліпшення в скороченні викидів і забруднення від виробничого, енергетичного і транспортного секторів відбулися вже до 2025 року. Влада закликає компанії докласти зусиль щодо збільшення частки ВДЕ і збільшення повторного використання і переробки «твердих ресурсів», включаючи макулатуру, пластик, шини, метали і скло. До 2030 року частку невикопного палива в споживанні первинної енергії в Китаї планується довести приблизно до 25 %.