2021-02-26

Дженніфер Гренхолм призначено головою Міненерго США

Сенат США затвердив кандидатуру Дженніфер Гренхолм на пост глави міністерства енергетики країни. Про це повідомляє ANGI.

Кандидатуру було затверджено 64 голосами "за". 35 сенаторів не підтримали кандидатуру Гренхолм.

Гренхолм має великий досвід роботи в автомобільній промисловості, що є перевагою для американського істеблішменту, оскільки президент США Джо Байден прагне прискорити впровадження електромобілів. Крім того, Гренхолм позиціонує себе людиною, здатним допомогти американській промисловості перейти до чистої енергетики - процесу, який Байден зробив одній зі своїх чотирьох головних цілей.

Президент США Джозеф Байден обіцяв у разі обрання взяти курс на все більш активне використання в США "чистих" джерел енергії, щоб різко скоротити кількість шкідливих викидів в атмосферу і, таким чином, внести вклад в боротьбу зі зміною клімату. Згідно з планом Байдена, країні необхідні суттєві інвестиції в сферу чистої енергетики, повідомляє «Інтерфакс».

Разом з тим він закликає ввести обмеження, які торкнуться компаній, що спеціалізуються на видобутку нафти і газу.

Байден також має намір вживати жорстких заходів, в тому числі, в судовій сфері, для боротьби проти компаній, що забруднюють навколишнє середовище.