2020-11-23

Кількість нафтогазових бурових в США скоротилася вперше за 10 тижнів

Енергетичні компанії США вперше за 10 тижнів скорочують кількість працюючих нафтогазових бурових установок попри те, що виробники повертаються до свердловин, а ціни на нафту з середини червня в основному перевищують $ 40 / бар., повідомляє Reuters.

Згідно з даними нафтосервісної компанії Baker Hughes, за підсумками минулого тижня кількість нафтових вишок в США впала на п'ять одиниць (до 231). Кількість газових бурових зросла до 76 установок (+3). Це найвищий рівень з липня.

Незважаючи на те, що загальна кількість бурових знизилася, кількість працюючих нафтогазових установок різко зросла з серпня, коли вона падала до рекордного мінімуму (244). 

Нафтова промисловість США сильно постраждала від пандемії, в результаті якої попит на паливо в цьому році впав приблизно на 12 %. Оператори, які прагнуть знизити витрати, скорочують операції з буріння, але останнім часом вони розширили буровий парк, щоб скористатися перевагами низжчих витрат на послуги нафтосервісних компаній.

Згідно з даними Міненерго США, видобуток сланцевої нафти в США досяг піку в листопаді 2019 року, склавши 9,2 млн б / д. Але, як очікується, до грудня 2020 року він впаде до 7,5 млн б / д.