2020-11-23

Academy DTEK починає трансформацію в освітню екосистему

Як повідомляється на сайті компанії ДТЕК, на початку створення Academy DTEK працювала у напрямку розвитку лідерського потенціалу, але останні три роки корпоративний університет вийшов на відкритий ринок і почав говорити про готовність ділитись експертизою.

«Наразі вже є компанії, які нам довіряють і приходять до нас навчатись, тому що ми можемо поділитись практичними знаннями, які спрацювали у нас. Академія фактично зростала всередині бізнесу, тому ми знаємо актуальні потреби і можемо реагувати на сучасні запити щодо навчання», – зазначає Валерія Заболотна, ректорка Academy DTEK. 

Наразі Academy DTEK працює за концепцію D.Talent, що включає три головні складові:

- Розвиток управлінського потенціалу.
- Розвиток інноваційного та клієнтоорінтованого потенціалу.
- Розвиток лідерського потенціалу. 

В рамках розвитку робітничих професій Academy DTEK приділяє серйозну увагу дуальному навчанню. Наразі співпраця у цьому напрямку триває з 10 вищими навчальними закладами.

За час роботи Academy DTEK було розроблено 58 професійних стандартів та більше 50 актуалізовано згідно сучасних освітніх тенденцій.

За словами Валерії Заболотної, на певному етапі співпраці з навчальними закладами прийшло розуміння, що велика кількість професійних стандартів застаріває. Тому Academy DTEK долучилась до розробки нових стандартів і актуалізації поточних, які передаються Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на затвердження. Це дозволяє ВИШам навчати студентів згідно найкращих світових стандартів.