2016-03-29

Керівник Державної служби геології та надр України Микола Бояркін з робочим візитом перебуває на Львівщині

28 березня, т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін з робочим візитом перебуває у Львові. На нараді з керівництвом Львівщини, а саме головою облдержадміністрації Олегом Синюткою та головою облради Олександром Ганущиним, обговорили питання активізації ринку надрокористувача України. Результатом зустрічі стане підписання найближчим часом меморандуму про співпрацю. 
Зокрема на зустрічі йшлося про налагодження комунікації з місцевими радами та реформи розвитку Державної служби геології та надр України.

«Ключова ціль реформ нашої галузі у максимальній відкритості та переході на європейські правила співпраці з надрокористувачами. Ми запровадили курс на плідну співпрацю і на те, що Державна служба геології та надр – це перш за все сервісна організація, яка повинна допомагати та всіляко сприяти розвитку надрогалузі»,  – розповів т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін.

На зустрічі говорили також про механізм залучення інвестицій та «розмороження» профільних проектів, які наразі не працюють. «Ми зробили інвентаризацію спеціальних дозволів. Відтак з 5500 спеціальних дозволів 1500 – недіючі, тобто за цими дозволами не приступали до виконання робіт більше двох років. Ми б хотіли показати, що ці проекти цікаві для інвесторів, і їх потрібно розвивати, – пояснює т.в.о. голови Держгеонадр Микола Бояркін. – Львівська область сама по собі цікава, але є інвестори, які цікавляться і всією Україною. Це італійські та японські компанії. Ми готові організувати для них зустріч з представниками львівської влади. Я думаю, що зацікавленість у такій роботі буде». 

Також ще одним важливим питанням зустрічі була видача спеціальних дозволів на користування надрами. «Мені імпонує позиція Держгеонадр щодо спрощення дозвільних процедур. Ми обмінялися досвідом у цій сфері. Це буде серйозний крок у співпраці. Мені також імпонує бачення, що треба демонополізувати розвідку корисних копалинах, у зв’язку з чим в нас будуть зовсім інші підходи до мінерально-сировинної бази. Нам треба рухатися вперед по питаннях, які сьогодні опрацювали. З цього ми матимемо користь для області», – зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. 

Питання, які обговорювали з керівництвом Львівської облдержадміністрації та облради опрацьовуватимуть впродовж двох тижнів. Після цього буде підписаний меморандум про співпрацю.