2016-03-29

Львівщина та Держгеонадра підпишуть меморандум про співпрацю

Львівщина починає плідну співпрацю з Держгеонадрами. Про це стало відомо 28 березня, під час робочої поїздки т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Миколи Бояркіна до Львова. Невдовзі Держгеонадра, Львівська облдержадміністрація та облрада підпишуть відповідний меморандум. 

На робочій зустрічі Микола Бояркін, голова Львівської облдержадміністрації та голова обласної ради Олександр Ганущин обговорили реформи розвитку Держгеонадр, «розмороження» профільних проектів, які наразі не працюють, та можливість залучення інвестицій. 

«Перш за все ціль нашої поїзди до Львова – це налагодження комунікації з місцевими радами. Друге питання – це видача спеціальних дозволів на користування надрами та інвестування в цю галузь, – розповідає т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін. – Ключова ціль реформ нашої галузі у максимальній відкритості та переході на європейські правила співпраці з надрокористувачами. Ми запровадили курс на плідну співпрацю і на те, що Державна служба геології та надр – це перш за все сервісна організація, яка повинна допомагати та всіляко сприяти у розвитку надрогалузі». 

Також на робочій нараді йшлося про залучення інвестицій та спрощення дозвільних процедур. «Ми обмінялися досвідом у цій сфері. Як на мене, проходження процедури на отримання дозволів найкраще серед всіх областей власне на Львівщині. Мені імпонує позиція Держгеонадр щодо спрощення дозвільних процедур. Мені також імпонує бачення, що треба демонополізувати розвідку корисних копалинах. У зв’язку з цим в нас будуть зовсім інші підходи до мінерально-сировинної бази», – зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

За словами голови облради, Львівщина матиме користь, якщо рухатиметься по тих питаннях, які сьогодні опрацювали з керівництвом Держгеонадр. 

Зазначимо, ці питання будуть опрацьовувати впродовж двох тижнів, після цього підпишуть тристоронній меморандум про співпрацю.